Profileret Bjarke Ingels-projekt kunne fås for en krone

Et profileret boligprojekt blev en del af Schlüter-sagen, da advokaterne solgte en pantsat aktiepost i projektet til vennen Kim Loudrup for en enkelt krone.

Johan Schlüter i hans hjem på Esplanaden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et spektakulært boligprojekt med flydende containerboliger er en del af Schlüter-sagen, skriver Jyllands-Posten.

Det er iværksætteren Kim Loudrup, der står bag boligprojektet Urban Rigger, som er udviklet i samarbejde med Bjarke Ingels Group og omfatter containerboliger til studerende på Kalvebod Brygge i København. Advokattrioen Susanne Fryland, Lars Halgreen og Johan Schlüter var medejere gennem deres selskab Registrering Danmark (RD Huset).

RD Huset ejede 50 pct. af aktierne i Udvikling Danmark, Kim Loudrup ejede de andre 50 pct., og Udvikling Danmark ejede 100 pct. af Urban Rigger. Da Producentforeningen overtog RD Huset i juni 2015, regnede foreningen med at overtage aktieposten på 50 pct. i Urban Rigger-projektet. Derfor kom det noget bag på film- og tv-producenternes forening, at skandale-advokaterne havde solgt aktieposten til Kim Loudrup for en enkelt krone.

Aftalen om, at Producentforeningen kunne overtage aktieposten i Urban Rigger, var ellers indgået, efter foreningen havde beskyldt advokatfirmaet Johan Schlüter for at have snydt producenterne for 175 mio. kroner. Producentforeningen havde ellers været i dialog med trioen i flere måneder, efter at foreningen opdagede uregelmæssigheder med de rettighedsmidler, som advokatfirmaet og RD Huset administrerede. Den 1. april skrev advokaterne under på et gældsbrev på 49,2 mio. kroner, og foreningen fik pant i RD Huset og dermed aktierne i Urban Rigger.

»Vi havde tidligere fået pant i aktierne, så det blev vi noget vrede over at finde ud af,« siger direktør i Producentforeningen, Klaus Hansen, der efterfølgende valgte at gå i dialog med Kim Loudrup og afslutte alle udeståender med en aftale, hvor Kim Loudrup og Udvikling Danmark betalte RD Huset/Producentforeningen en halv million kroner.