Professor: Vestas-handler minder om Nordisk Fjer

Selskabskonstruktionen omkring salg af Vestas-møller under den forrige ledelse sammenlignes med Nordisk Fjer-skandalens kunstigt oppustede værdier, mener juraprofessor Lars Bo Langsted.

Professor i jura, Lars Bo Langsted, Højbjerg Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas milliardstore finansiering af kunders køb af møller under den forrige ledelse får juraprofessor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet til at sammenligne metoderne med Nordisk Fjer, der blev afsløret i et af danmarkshistoriens største svindelnumre. Det skriver Børsen.

Avisen henviser til afhøringsrapporter fra politiets efterforskning af en stribe tidligere Vestas-chefer sagen, der viser mistanke internt i Vestas om, at der foregik noget ulovligt.

»Det ligner Nordisk Fjer og satellitselskaberne. Man forsøger at få noget til at fremstå som handler med uafhængige parter, men i virkeligheden er man selv fedtet ind i det. Værre endnu faktisk, for der medvirker stråmænd og andre ubekendte ejere, som kan have en tættere tilknytning til Vestas end godt er,« siger Lars Bo Langsted til avisen.

De tidligere chefer i Vestas Johannes Poulsen, Martin Heimes og Henrik Nørremark afviser alle, at de har gjort noget kritisabelt, og Bagmandspolitiet har indstillet efterforskningen.