Professor: OW Bunker-rapport kan ende med økonomisk erstatning

Der kan være økonomisk erstatning på vej til de investorer og kreditorer, som har tabt penge i sagen om det skandale- og konkursramte olieselskab OW Bunker.

Foto: Kasper Palsnov. ARKIVFOTO: OW Bunker.
Læs mere
Fold sammen

Det vurderer professor i selskabsret på CBS, Søren Friis Hansen, over for DR Nyheder. Professorens vurdering følger efter, at Finanswatch på baggrund af en omfattende rapport fra selskabets kurator mandag aften kunne fortælle, at OW Bunker gik på børsen med et prospekt, der var voldsomt kritisabelt.

Søren Friis Hansen nævner over for DR Nyheder, at det kan være godt nyt for de involverede investorer og kreditorer, hvis domstolene tager rapportens konklusioner for gode varer i en eventuel retssag.

»Så er det for mig at se meget sandsynligt, at man når frem til, at der er både et bestyrelsesansvar og et prospektansvar«, forklarer professoren over for DR Nyheder og tilføjer:

»Det vil i givet fald betyde, at dem, som har penge til gode - investorerne og kreditorerne - vil have en god chance for at få i hvert fald en del af deres penge igen.«

OW Bunker gik på børsen i starten af 2014, men faldt spektakulært sammen i starten af november sidste år. Det kostede de nye aktionærer milliarder.

Prospektet, den oversigt over et selskab, der skal udarbejdes før en børsnotering og give investorer et billede af det, indeholdt dog misvisende informationer, udeladte informationer og misledende information ifølge rapporten.

Ifølge Finanswatch finder kurator, at prospektet var så misvisende, at det var lovstridigt.