Producenter snyder med børnetøjspriser

Syv ud af syv børnetøjsproducenter kræver bestemte priser hos forhandlerne, afslører Forbrugerrådets magasin Tænk.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forbløffende ens priser på børnetøj landet over har vakt undren, og det viser sig, at syv ud af syv børnetøjsproducenter snyder med priserne hos de forhandlere, der sælger tøj og udstyr til børn.

Det viser en under cover undersøgelse, som magasinet Tænk, der hører under Forbrugerrådet, har foretaget over en periode på et halvt år.

Efter at være løbet panden mod en mur, hvor ingen ville udtale sig til citat til bladet, besluttede Tænk at gå under cover og lade som om, at det ville åbne en børnetøjsbutik under navnet Det Lille Klædeskab.

Producenterne bifaldt initiativet, men så snart talen faldt på at sælge tøjet til udsalgspriser hakkede sælgerne bremsen i og sagde, at det ville de ikke være med til - også selv om de ved, at det ikke er lovligt. Butikken skal overholde de vejledende priser, ellers vil producenterne ikke handle med butikken, lyder beskeden fra sælgerne.
”(…) nu er jeg hudløs ærlig over for dig. På et tidspunkt ønsker vi ikke at handle med dig mere, fordi vi træder de 200 andre forhandlere, vi har, over tæerne. Og jeg er ikke den eneste leverandør, der vil sige det. Det vil andre også gøre,” lyder det blandt andet fra producenten Cupcake, der snart skifter navn til Racoo, til Tænk. Fire ud af syv producenter fortæller, at de i flere tilfælde har opsagt samarbejdet med forhandlere, der ikke har overholdt prisaftalerne.