Problemramt bank igen tvunget til nedskrivninger

Finanstilsynet var i foråret forbi Østjydsk Bank, og det har igen givet anledning til nye nedskrivninger. Det skriver Finanstilsynet i en redegørelse torsdag morgen.

Østjydsk Bank, der har base i Mariager, her desuden fået besked på at stramme op i sin værdiansættelse af landbrugsejendomme og i bogføringen af kunderne og værdiforringelse af deres aktiver. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Rasborg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Finanstilsynet fandt behov for yderligere nedskrivninger på 22 mio. kr. på bankens udlån ultimo 1. kvartal 2016, hvoraf 21,4 mio. kr. relaterede sig til de 71 største udlån.

- Mernedskrivningerne skyldes, at der forsat er negativ drift i bankens svage udlån, at aktiver er blevet afhændet til lavere værdier end forventet, og at banken har overvurderet værdien af nogle landbrugsjorde, skriver Finanstilsynet i redegørelsen.

Østjydsk Bank, der har base i Mariager, her desuden fået besked på at stramme op i sin værdiansættelse af landbrugsejendomme og i bogføringen af kunderne og værdiforringelse af deres aktiver.

Finanstilsynet skriver desuden, at bankens store eksponering fortsat har "svag" bonitet. Selv om banken forsøger at forbedre situationen ved at afvikle nødlidende udlån, er der kun sket begrænset fremskridt, konstaterer tilsynet.

Østjydsk Bank har ikke selvstændigt oplyst fondsbørsen om de nye nedskrivninger. Banken kom sidst med regnskabstal i februar, hvor årsregnskabet for 2015 blev lagt frem. Her var 2016-prognosen da også opgjort eksklusive nedskrivninger.

Banken er flere gange i løbet af de seneste år tvunget til nedskrivninger af Finanstilsynet, og store tab på udlån tvang i 2015 banken til at udstede nye aktier for at overleve.

Banken havde i 2015 samlede nedskrivninger for 133,6 mio. kr. og året før for 312,3 mio. kr.