Problemer med fødevarekontrol i København

Alligevel er den nye familie- og forbrugerminister "glad" for netop offentliggjort status på fødevarekontrollen.

Carina Christensen, familie- og forbrugerminister, har bedt Fødevarestyrelsen om at rette op på problemer i hovedstaden. Foto: Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Fødevarestyrelsen har i dag offentliggjort resultatet af kontrolbesøg i 2006.

Ca. 100 virksomheder på landsplan ud af ca. 49.000 virksomheder har ikke fået besøg af fødevarekontrollen.

Primært af praktiske grunde er en del af kontrolbesøgende flyttet til denne måned eller snarest herefter. Det skyldes ifølge Fødevarestyrelsen, f.eks. at ejeren har været bortrejst eller virksomheden er midlertidig lukket.

Derudover mangler der i Hovedstadsområdet at blive gennemført over 500 kontrolbesøg i detailhandelsvirksomheder, der ifølge Fødevarestyrelsens resultatkontrakt skal have mere end et besøg om året. Det drejer sig mere præcist om ca. 520 kontrolbesøg ud af ca. 20.000 besøg.

"Fødevarestyrelsen har haft problemer med at nå de planlagte besøg i Hovedstadsområdet. Ministeriet er ikke før i december måned 2006 blevet forlagt dette problem. Det er ikke tilfredsstillende, og det har jeg nu bedt Fødevarestyrelsen om at rette op på," siger den nye familie- og forbrugerminister, Carina Christensen.

Endelig mangler der i Region Syd 41 kontrolbesøg hos enkelte engrosvirksomheder med tilvirkning, som skal have mere end et besøg om året. Fødevarestyrelsen forklarer det med mangel på arbejdskraft i styrelsen i foråret og sommeren 2006.

"Hvis Fødevarestyrelsen i efteråret 2006 skulle have rettet op på de manglende besøg, ville det betyde, at de pågældende virksomheder fik flere besøg inden for ganske kort tid, hvilket ikke ville have tjent noget formål," oplyser styrelsen.

Bortset fra problemerne i Københavnsområdet er Carina Christensen en glad minister.

"Jeg er generelt meget tilfreds med at konstatere, at der er udført et godt arbejde i Fødevarestyrelsen i 2006. Jeg synes, at vi skylder medarbejderne stor ros,« siger hun.