Problembarnet TV2 Radio i fokus hos ny bestyrelse

TV2 har fået ny og mindre bestyrelse. Formand Lars Liebst øjner flere udfordringer, som bestyrelsen skal arbejde med.

Der er nok at tage fat på for TV2' nye bestyrelse. Formand Lars Liebst peger konkret på radioen, der stadig savner lyttere, den økonomiske situation og en retssag med hensyn til salg.

- Radioen koster frygtelig mange penge, og der er ikke de lyttere, som man have budgetteret med, siger den nye formand, Lars Liebst, der ikke vil kommentere, om en lukning af radioen kan komme på tale.

Tivolidirektøren og resten af bestyrelsen vil først om en måneds tid komme med mere konkrete bud på, hvad der skal ske med TV2.

- Det er for tidligt at udtale mig om, hvad der kommer til at ske, men det er klart, at noget skal der ske med TV2, siger Lars Liebst, der skal stå i spidsen for en mindre bestyrelse end hidtil.

Næstformand i TV2 bliver Tine Roed, vicedirektør i Dansk Industri. Ny er også Socialdemokraternes Frank Jensen, mens Ulla Dahlerup, Arne Bang Mikkelsen og Flemming Østergaard fortsætter. Ud over tidligere formand Niels Boserup stopper næstformand Lars Nørby Johansen, Jess Myrthu og Gina Øbakke.

På vej ud ad døren valgte Boserup at kritisere ejerforholdene på TV2. En mail til den afgående bestyrelse og Kulturministeriet anfægter han, at TV2's hovedaktionær, staten, ikke inden generalforsamlingen fredag havde orienteret om de forestående forandringer i bestyrelsen.

- Men sjuskeriet i slige sager er påfaldende og absolut ikke første gang, når ejerskabet udøves af det offentlige, skriver han.

Det har, allerede samme dag som bestyrelsen blev udpeget, fået Enhedslisten til at kræve en forklaring af kulturminister Brian Mikkelsen (K).

- Det er staten, der ejer TV2, og ikke Brian Mikkelsen. På baggrund af Niels Boserups udtalelser om baggrunden for sin afgang og forløbet frem til valget af en ny bestyrelse, mener jeg, at Folketingets kulturudvalg har krav på en forklaring.

Derfor har jeg indkaldt kulturministeren i samråd om forløbet og hans beslutninger i forbindelse med udpegningen af TV2's bestyrelse, siger Per Clausen, medieordfører for Enhedslisten, i en pressemeddelelse.

Også kulturministerens optræden i forbindelse med den tidligere administrerende direktør for TV2 Per Mikael Jensens afgang kræver ifølge Per Clausen en forklaring.

- Ifølge Niels Boserup har ministeren jo spillet et dobbeltspil i denne sag, siger Per Clausen.

/ritzau/