Privatkunder bliver ramt af fyringsrunde

Det bliver Danske Banks privatkunder, der kommer til at mærke bankens fyringsrunder, afslører bankdirektør Eivind Kolding.

Ordførende direktør i Danske Bank, Eivind Kolding, peger på privatkundeafdelingerne som dem, der må holde for i bankens fyringsrunde. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Bank peger nu på, hvilken afdeling der må holde for i bankens kommende sparerunde. Overfor Bloomberg News fortæller ordførende direktør Eivind Kolding, at det bliver den personaletunge privatkundeafdeling, der må stå for broderparten af de 2.000 fyringer, der er planlagt i banken.

"Områderne med flest medarbejdere vil blive berørt mest. Så vores personal banking, der har mange afdelinger, vil se en den største effekt af fyringsrunden sammenlignet med eksempelvis vores markedsafdelinger, der er mindre mandskabstunge," siger han til nyhedsbureauet.

Dermed er det privatkunderne, der kommer til at mærke besparelserne i banken.Danske Bank annoncerede i sidste måned, at man vil skære 2.000 stillinger væk inden udgangen af 2013. Det sker for at Danske Bank skal komme i bedre kampvægt over for rivalerne som eksempelvis svenske Nordea, der har klaret sig bedre i de seneste år.

"Hvis man ser på det over tre år, så er organisationen allerede skåret 10 procent ned, og nu er det endnu 10 procent, vi skærer i bemandingen. Selvfølgelig så kommer effekterne med et års forsinkelse, så når vi reducerer i år, så får vi gevinsten næste år. Jeg er ret sikker på, at vi nok skal nå vores mål," siger Eivind Koling.