Private pensioner skal puste liv i dansk iværksætteri

Det skal blive lettere for pensionsopsparere at investere i virksomheder, mener erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis de nuværende rigide regler bliver liberaliseret, vil milliarder blive sluppet fri i det danske erhvervsliv, hvilket især vil gavne iværksættervirksomheder.

Det skriver dagbladet Børsen.

»Jeg er positivt indstillet over for at få liberaliseret regler, der begrænser, at man kan bruge private pensionsopsparinger på investeringer i iværksættervirksomheder«, siger Troels Lund Poulsen til Børsen.

Det vurderes, at danskerne har mere end 483,4 mia. kr. stående i private pensionsopsparinger, som for eksempel ratepension eller kapitalpension. Brancheforeningen DVCA har regnet sig frem til, at erhvervslivet kan blive 132 mia. kr. rigere, hvis der bliver åbnet for pensionsopsparingerne.

I dag lyder reglerne, at man skal have minimum 0,5 mio. kr. stående på en privat pensionskonto, før man må investere i en iværksættervirksomhed. Derudover skal man investere minimum 100.000 kr. og højst 50 pct. af den del af opsparingen, der er på over 2 mio. kr.