Private aktionærer i Danske Bank: »Der venter Karsten Dybvad en næsten uløselig opgave«

Det har været forfærdeligt at konstatere, at Danske Bank er havnet i en af Europas største hvidvaskskandaler, forklarer flere private aktionærer, der er mødt op til bankens ekstraordinære generalforsamling fredag.

Danske Bank afholder ekstraordinær generalforsamling fredag eftermiddag. På forreste række sidder Robert Uggla, der er topchef i A.P. Møller Holding. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Der venter et stort arbejde forude med at genoprette tilliden til Danske Bank.

Sådan lyder det fra nogle af de i alt 366 aktionærer, der fredag er mødt op til Danske Banks ekstraordinære generalforsamling, som afholdes i DGI Byen i København.

»Der er nødvendigt med en oprydning i Danske Bank. Det er hele bankens troværdighed, der er på spil. Jeg synes, at det er helt rigtigt, at man skifter ledelsen ud, og det er det, jeg kommer for at støtte i dag,« siger Ulla Krog, der er privat aktionær i Danske Bank, og som er rejst fra Svendborg til København for at deltage i bankens ekstraordinære generalforsamling.

Selskab Kurs Ændr. %

Bestyrelsesformand Ole Andersen stopper fra dags dato på formandsposten. Han vil blive afløst af Karsten Dybvad, der har været adm. direktør i Dansk Industri, DI, siden 2010.

»Jeg kender kun Karsten fra medierne, og jeg synes, at det er et godt valg. Det skal være en professionel bestyrelsesformand, der har erfaring fra store organisationer,« siger Ulla Krog.

Aktionærer: Hvidvasksagen er forfærdelig

Lars Grønbjerg, der er pensionist og privat aktionær, er ligeledes positivt indstillet over for Karsten Dybvad som ny formand.

»Han virker meget fin. Men der venter ham en næsten uløselig opgave, for det bliver svært at rette op på bankens rygte,« siger han.

Det var Danske Banks storaktionær, A.P. Møller Holding, der i november krævede forandringer i Danske Banks bestyrelse i kølvandet på bankens hvidvaskskandale. Mærsk Mc-Kinney Møllers barnebarn Robert Uggla, der er topchef i A.P. Møller Holding, forklarede dengang, at det gik for langsomt med at finde Ole Andersens afløser, taget den omfattende hvidvasksag i betragtning.

»Sagen er helt forfærdelig. Det er især forfærdeligt, at ledelsen i banken har vidst temmelig meget og har undlagt at reagere på det. Hvorfor reagerede ledelsen ikke?,« spørger Lars Grønbjerg.

Da Ulla Krog hørte om de første hvidvask-afsløringer, troede hun først ikke på dem, forklarer hun.

»Jeg var skeptisk indledningvist, men jeg synes, det er forfærdeligt, hvad der er blevet gravet frem af Berlingske. Der er i hvert fald noget, der skal holdes øje med, og det er jo bestyrelsen, der skal gøre det. Derfor kræver det en stærk bestyrelsesformand, der har et godt samarbejde med direktionen,« siger Ulla Krog.