Privatdetektiver jager IT-topchef

Tyveri af software for 21 milliarder kroner får konkurrent til at sætte detektiver ind i jagten på ny topchef, så han kan blive slæbt i retten.

Denne mand er stærkt eftersøgt - HPs nye topchef, Léo Apotheker, som en konkurrent vil trække i retten som vidne. Arkivfoto: Arne Dedert, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Privatdetektiver er sat til at jage den nye topchef for IT-giganten Hewlett-Packard, Léo Apotheker, så han kan få overrakt en indkaldelse som vidne i en sag om softwaretyveri for 21 milliarder kroner.

Det er HPs konkurrent, Oracle, der har hyret detektiverne, fordi de mener, at Léo Apothekers vidneudsagn er væsentligt for retssagen, skriver nyhedsbureauet Reuters. HP har nemlig afvist at acceptere indkaldelsen til retten. HP mener, at Oracle udelukkende er ude på at chikanere Léo Apotheker, som tiltrådte sit nye job for en lille uge siden. Valget af ham overraskede de fleste.

Indrømmer tyveri

Léo Apotheker kommer fra den tyske storleverandør af software til virksomheder, SAP, og det er i hans egenskab af tidligere topchef dér, at Oracle ønsker ham på banen. Oracle og SAP strides i retten, efter at ledende medarbejdere i SAP har indrømmet softwaretyveri gennem et datterselskab, TomorrowNow. SAP mener dog kun at skylde Oracle lidt over ti millioner dollars på den konto. SAP siger, at Léo Apotheker godt nok blev chef for selskabet men straks greb ind, da han fik nys om ulovlighederne.

HP frygter, at Léo Apothekers troværdighed som ny topchef undergraves, hvis han skal i retten.

Hverken Oracle eller HP ønsker at kommentere detektivjagten.