Privatbil bliver frynsegode

Morgendagens frynsegode? Det kan meget vel blive en billig privatbil, leaset over et par år af din virksomhed til dig. Tysklands tredjestørste leasingselskab er netop åbnet i Danmark.

Ny billig privatbil leaset af frimaet? Snart en mulighed med det tyske leasingselskab Alphabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Dam Kristensen
"Vi vil både tilbyde BMW og andre mærker, men det er klart, at vi igennem vores ejerskab har en særlig passion for at sælge BMW og Mini. Nu vil vi gå ud og tale med virksomhederne, om der er brug for at tænke anderledes for medarbejderne og deres bil-løsninger."

Det siger salgschef i Alphabet, Thoomas Madsen til Jyllands-Posten. Alphabet er Tysklands tredjestørste leasingselskab, og selskabet er netop åbnet i Danmark med det formål, at trække danske virksomheder i retning af en ordning, hvor en privatbilsleasing-modelsikrer en ny bil til medarbejderne.

Ifølge koncernens beregninger kan der i mange tilfælde spares penge i forhold til de gængse måder at have bil på, og derfor tegner modellen sig til at blive en af fremtidens måder at have bil på.

Kan man eksempelvis spare medarbejdernes beskatning på firmabilen og virksomhedens udgifter til drift og finansiering, kan det, især hvis man kører over 50 procent af sine kørte kilometer for firmaet, være en fordel at skifte firmabilen ud med en bil, som er leaset, vurderer Alphabet.

Kilde: Jyllands-Posten