Privat skadestue går konkurs

Den avancerede operationsstue og dyre scanner blev skæbnen for Danmarks første, private skadestue.

Rolighedsvej på Frederiksberg hvor Danmarks første private skadestue holdt til. Skadestuen er nu under konkurs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Omkostningerne var for store i forhold til antallet af patienter. Det er den helt korte version af historien om Danmarks første, private skadestue, Skadestuen.nu.

Den åbnede 1. august 2008 på Rolighedsvej på Frederiksberg og kunne fra begyndelsen melde om en pæn tilstrømning af patienter. Det var imidlertid ikke nok til, at skadestuen kunne løbe rundt.

"Det gik meget godt med antallet af patienter, men vi havde meget dyre omkostninger og dyre leasingkontrakter, fordi vi havde en masse fint udstyr. Det var en avanceret skadestue med scanner og operationstue," siger Henrik Erichsen, der var stifter af og direktør for Skadestuen.nu. 

Han beklager, at de private sundhedsforsikringer ikke ville dække behandlinger på skadestuen, hvilket ellers var en del af forretningsgrundlaget.

Og behovet er der fastslår Henrik Erichsen. Han er ikke i tvivl om, at der fortsat er et behov for en privat skadestue, men erkender, at der langt hen ad vejen ikke var brug for skadestuens fine udstyr.

"Det var ikke ambulancer og trafikuheld, der kom ind. Det var mindre skader, hvor folk selv kunne henvende sig, for eksempel forstuvede fødder, infektionssygdomme eller folk, der brugte os i stedet for deres egen læge," siger Henrik Erichsen og fortsætter:

"Hvis jeg skulle gøre det igen ville jeg lave en skadestue hvor man kunne behandle småting og lade være med at satse på operationer og scanninger."

Henrik Erichsen er nu ansat på et privathospital, men ærgrer sig stadig over, at skadestuen måtte lukke.

"Nu skal lokalerne og alt udstyret lejes ud. Det er rigtig trist," siger han.INFOshop: Få dit dit eget konkursregister