Privat forbrug trak millioner ud af firma

Politiet har tiltalt direktør i it-firma og hans hustru for systematisk svindel. Firmaet fungerede ifølge anklagen som parrets private hævekort.

Foto: Allan Lundgren
Tøj, rejser og parfume. Firmaet fik lov at betale for det hele. Nu er mand og kone, der stod i spidsen for det konkursramte it-firma Compare Support, blevet tiltalt for omfattende skattesnyd og mandatsvig.

Skovlundefirmaet gik konkurs i 2007, og ved den lejlighed opdagede den ene af aktieselskabets ejere, at firmaet tilsyneladende havde finansieret en stribe udgifter, som intet havde med den daglige drift at gøre.

Københavns Vestegns Politi har efterforsket sagen sammen med bagmandspolitiet. Det fremgår af anklageskriftet, at den 53-årige direktøren personligt har snydt statskassen for 7,4 millioner kroner i skat. Men samtidig har han sammen med sin tre år yngre hustru, der var ansat som regnskabschef, stået for et svindelnummer, hvor selskabet betalte for familiemedlemmers og venners rejser til steder som Nice, Las Vegas, Barcelona, Geneve, Bangkok, Hongkong og Aspen.

Direktøren har selv forklaret, at rejserne var nødvendige for firmaets drift, men politiet mener, at det blandt andet var bekendte, der kun på skrømt var ansat, der nød godt af turene til de eksklusive rejsemål.

Samtidig blev der også købt tøj for 60.000 kroner, som politiet ikke mener, at Compare Support skulle betale for. Og indkøb af parfume, slik, spiritus og cigaretter blev bogført som kundegaver og salgsmateriale. I alt er parret tiltalt for mandatsvig til over 800.000 kroner.

For at sikre, at der penge i kassen til erstatning og bøder har politiet beslaglagt fem villaer, som parret ejede.

/ritzau/