Privat firma vil bygge fremtidens lægehuse

Investeringsselskabet Centrocare A/S er i fuld færd med at planlægge 11 sundhedscentre, hvor almen praktiserende læger kan gå sammen. Endnu flere kan være på vej.

Sådan ser tegningerne til Centrocares nye lægehuse ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: 3D grafik: eyecadcher media
Centrocare vurderer, at der vil være mindst 15-20 nye sundhedscentre på vej inden udgangen af 2008. Det skriver Jyllands-Posten tirsdag.

”Vi er i positiv kontakt med ca. halvdelen af landets kommuner, og vi har indgået samarbejdsaftaler med tre ud af fem regioner,” siger Centrocares direktør Jesper Egeris Pedersen til Jyllands-Posten.

Centrocare har allerede fået grønt lys fra 54 kommuner, og allerede om 4-6 uger går det første projekt i Køge i gang, oplyser selskabet.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussens har tidligere ytret sig om behovet for at samle de almene praktiserende læger i støre enheder. Mens sundhedsministeren talte om en model, hvor lægerne kunne leje sig ind, bygger Centrocares koncept på en ejermodel, hvor behandlere selv kan stå for finansieringen.

Styrken ved de nye lægehuse er, at lægerne kan gå sammen om at anskaffelsen af dyrt materiale, samtidig med, at man kan trække på en række specialister inden for det samme hus, understreger Centrocare-direktøren.

”Fordelen for lægerne er så, at de kun skal koncentrere sig om det rent lægefaglige, mens vi udfører alt det praktiske i forbindelse med bygningsdrift og vedligeholdelse,” siger Jesper Egeris Pedersen.