Privat firma beskylder offentlig institution for tyveri

En privat spiludvikler beskylder den offentlige institution Center for Undervisningsmidler Sjælland for at have kopieret og dermed tyvstjålet hans produkt.

Firmaet Djeeo, der laver undervisningsspil til folkeskoler, anklager den offentlige institution Center for Undervisningsmidler Sjælland for at kopiere dets produkt Fold sammen
Læs mere
Foto: BENT MIDSTRUP

Firmaet Djeeo, der laver undervisningsspil til folkeskoler, anklager den offentlige institution Center for Undervisningsmidler Sjælland for at kopiere dets produkt og sælge det for billigt til Djeeos kunder.

Det skriver Børsen.

Administrerende direktør i Djeeo Michael Søren Holstein truer med at trække den offentlige institution i fogedretten og har klaget til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Han har ikke taget patent på spillet, men mener, at Center for Undervisningsmidler Sjælland har brudt ophavsretsloven.

»Jeg bliver rystet og forarget, når en offentlig institution, der er sat i verden for at markedsføre mine produkter, går ind og kopierer det og sælger det selv,« siger Michael Søren Holstein til avisen.

Dansk Erhverv kalder sagen for et grotesk eksempel på, at det offentlige uden grund konkurrerer med private firmaer.

Lasse Bjerregaard er chef for University College Sjælland, som CFU Sjælland hører under, og han afviser anklagerne fra Djeeos direktør.

»Vi har ikke stjålet eller kopieret noget som helst i den forbindelse. Vi ser selvfølgelig med alvor på de beskyldninger, som vi i øvrigt ikke mener, der er hold i,« siger han til Børsen.

Liberal Alliance og Venstre vil have uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) til at tage affære.

Ministeren oplyser til Børsen, at hun nu vil have sagen undersøgt nærmere.