Prisstrid er slut: Tesco accepterer nu Unilevers høje priser

Torsdag udstedte Unilever og Tesco i fællesskab en meddelelse om, at selskaberne var nået til enighed.

Foto: JUSTIN TALLIS. Torsdag udstedte Unilever og Tesco i fællesskab en meddelelse om, at selskaberne var nået til enighed uden at komme med nærmere detaljer. Analytikere vurderer, at Unilever i hvert fald opnåede en del af den prisstigning, som selskabet efterspurgte.
Læs mere
Fold sammen

Tesco og Unilever er nået til enighed igen, efter at Tesco onsdag fjernede Unilevers produkter fra dets hjemmeside i Storbritannien efter splid over højere priser.

Det skriver The Wall Street Journal.

Unilever har valgt at sætte priserne op på dets supermarkedsprodukter, hvilket Tesco i første omgang nægtede at acceptere. Onsdag valgte Tesco at trække Unilevers varer fra dets hjemmeside.

Prisstigningen skyldes hovedsageligt pundets skarpe svækkelse, der siden brexit-afstemningen er rundet 15 pct. mod dollaren. Det har betydet stigende importpriser i Storbritannien, der nu påvirker detailhandlen.

Det er usikkert, hvor stor en prisstigning Unilever krævede, men personer tæt på situationen melder om et krav på omkring 10 pct., skriver The Wall Street Journal.

Torsdag udstedte Unilever og Tesco i fællesskab en meddelelse om, at selskaberne var nået til enighed uden at komme med nærmere detaljer. Analytikere vurderer, at Unilever i hvert fald opnåede en del af den prisstigning, som selskabet efterspurgte.

Unilever har også henvendt sig til andre britiske supermarkeder omkring stigende priser deriblandt Sainsbury.