Priskrig på bilsyn over hele landet

Fra nytår er markedet for syn af biler endeligt og fuldt liberaliseret, og en gedigen priskrig har ramt markedet, der er præget af tre store aktører og mange små.

Den største aktør Applus Bilsyn - det tidligere Statens Bilinspektion - markerer den frie prisdannelse på markedet ved at sætte priserne på syn af en almindelig bil op fra 400 kr. til 450 kr., skriver Børsen.

En anden stor aktør er bilejerorganisationen FDM, der fastholder en pris på 400 kr. for ikke-medlemmer og 375 kr. for medlemmer, mens den tredje store aktør, finsk-ejede A-Inspektion, har sat sine priser op til 449 kr.

Men på en række lokale bilsynshaller er priserne gået i den modsatte retning, nemlig ned til 300 kr. Alle de nævnte priser er inklusive moms.

»Vi har bemærket, at der i byer med flere konkurrerende bilsynsvirksomheder kan købes bilsyn for 300 kr.,« siger chefkonsulent Leif Lorenzen fra Færdselsstyrelsen.

Det er Færdselsstyrelsen, der indkalder bilerne til syn, og det er Færdselsstyrelsen, der er kontrollerende myndighed på området for bilsyn.

Kilde: Børsen