Priskrig bar Playstation op

Efter seks måneders konstant fald stiger salget af videokonsolspil igen i USA. Playstation slår Wii af pinden som bedst sælgende maskine.

To modeller viser en slankere og billigere Playstation 3-model sidst i august. Kort efter satte Sony i USA priserne ned på sin Playstation-spillemaskine. Foto: Tirone Siu, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det gav pote for elektronikgiganten Sony at sætte prisen på spillemaskinen Playstation 3 ned. Ikke alene er den nu for første gang nogen sinde den bedst sælgende, såkaldte konsol i USA. Salget af videospil er også steget.

Playstation 3 slog Nintendos Wii-konsol af pinden i september, hvor Microsofts Xbox 360 blev en sikker treer, viser tal for septembersalget fra analysefirmaet NPD Group. Sony solgte 134 procent fleere Playstation 3-maskiner efter at have sat priserne ned og dermed fulgt konkurrenterne. Sony og Microsoft skar 100 dollars af prisen, Nintendo 50 dollars.

Solgt for 1,28 milliarder dollars

Samtidig steg salget af videospil og - tilbehør i USA med beskedne en procent i forhold til for et år siden, da krisen satte ind. Det er selve spilsalget, der trækker i vejret. Det er gået fem procent frem, mens salg af tilbehør er vokset med to procent. Til gengæld er salget af selve spillemaskinerne faldet med seks procent. I alt blev der i september omsat for 1,28 milliarder dollars på videospilmarkedet.

I seks måneder i træk er det ellers gået støt nedad for branchen, der havde håbet at gå fri af krisen, eftersom folk havde brug for noget at underholde sig med midt i alt mismodet.

»En procents vækst i denne virkeligt udfordrende økonomiske situation er ret positivt,« mener topchefen for Sony i USA, Jack Tretton.

Nye spil på vej

Nye spil udgives i den kommende tid forud for julesalget, som traditionelt er det tidspunkt af året, hvor der sælges mest forbrugerelektronik.

Det bedst sælgende spil var »Halo 3: ODST« til Xbox 360, fulgt af »Madden NFL« til Xbox og til Playstation 3 samt »Wii Sports Resort«. På top 10-listen ligger også »The Beatles: Rock Band« og »Guitar Hero 5«.