Prishop på de søde sager

Prisen på kakaobønner fortsætter med at stige og satte i sidste uge ny rekord. Det kan blive en dyr fornøjelse for chokoladeproducenterne – og især for luksusmærkerne.

Foto: Michael Bothager/ Scanpix. Prisen for et ton kakaobønner ligger på den anden side af 2000 pund, der ellers har været en overligger for prisniveauet.
Læs mere
Fold sammen
I sidste uge blev der - set gennem chokoladebranchens briller – sat en ny og trist rekord. Prisen på kakaobønner steg nemlig til sit højeste i 24 år efter at have været støt stigende igennem længere tid.

Prisen for et ton kakaobønner landede således på den anden side af 2000 pund, der ellers har været en overligger for prisniveauet. Det skriver Financial Times.

Og for chokoladeproducenterne kan det ende med at blive en dyr fornøjelse. Især for de selskaber der har luksus-brands i deres chokoladesortiment, såsom Cadbury, Nestlé og Mars.

Dårligt nyt for Toms
Ikke nok med at råvarerne bliver dyrere - det er i forvejen ikke let at overbevise forbrugerne om, at de skal smide ekstra kroner efter en pakke fyldte chokolader eller vælge den dyre chokoladebar, når de er sultne efter noget sødt, samtidig med at der er dømt konjunkturnedgang og krisetid.

Chokoladeproducenterne vil dog ifølge Financial Times ikke afsløre, om de forventer at sætte priserne på de søde sager op.

Herhjemme vil nyheden om de dyre kakobønner formentlig også føre til panderynker hos Toms Gruppen, der blandt andet står bag Anton Berg og Galle & Jensen.

Toms måtte i slutningen af 2008 afskedige 100 medarbejdere og se i øjnene, at 2008 bliver et år med nulvækst – blandt andet som en følge af de høje råvarepriser.