Prisfest hylder nordens tech-startup scene

Danmarks økosystem for tech-startups blev hædret torsdag aften, da den danske finale i Nordic Startup Awards indtog Industriens Hus i København. Hovedvinderen er den danske virksomhed Realm.io.

Danmarks økosystem for tech-startups blev hædret torsdag aften, og her ses alle vinderne. Udover at brande og markedsføre Norden som et samlet økosystem, håber direktør for Nordic Startup Awards Kim Balle, at Nordic Startup Awards kan gøre det lettere for talent at passere mellem de forskellige lande. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Virksomheden Realm.io, som sælger mobile databaseløsninger, løber med den årlige pris til dansk tech-iværksættere, Startup of the Year.

Virksomheden Realm.io, som sælger mobile databaseløsninger, løber med den årlige pris til dansk tech-iværksættere, Startup of the Year. Fold sammen
Læs mere

Prisen blev overrakt til virksomheden torsdag aften, da Dansk Industris majestætiske bygning på Rådhuspladsen rammen for den danske finale af det nordiske awardshow, der hylder tech-startups og det omkringliggende økosystem.

Ideanote på scenen til Nordic Startup Award, hvor de vandt priserne Best Newcomer og People's Choice. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Knudsen.

Priserne Best Newcomer og People's Choice gik til Ideanote, der har lavet en digital idéplatform til virksomheder.

Awardshowet belønner hele økosystemet omkring tech-startups. Derfor var DRs program »Løvens Hule« og succesiværksætteren Tommy Ahlers også at finde blandt vinderne - henholdvis prisen »Startup Media of the Year« og »Best Business Angel«.

Udover æren og hædringen får vinderne i de 14 kategorier også en adgangsbillet til den nordiske finale i Reykjavik den 31. maj. Her skal danskerne dyste mod vinderne fra Norge, Sverige, Island og Finale om at blive Nordens bedste i de respektive kategorier.

Og formålet med Nordic Startup Awards er at skabe forbindelser mellem de nordiske lande og brande Norden som et af verdens bedste startup-miljøer, fortæller Kim Balle, direktør for Nordic Startup Awards.

»Pointen med det samlede koncept er at lave en platform, hvor man kan markedsføre Norden internationalt. Alle økosystemets stakeholders bliver markedsført udadtil, og vi viser essensen af det nordiske startup system,« siger han.

Talenter på tværs af landegrænser
Udover at brande og markedsføre Norden som et samlet økosystem, håber Kim Balle, at Nordic Startup Awards kan gøre det lettere for talent at passere mellem de forskellige lande.

»Der foregår mange nordiske investeringer på tværs af landegrænserne, som er interessante og relevante. Jo flere forbindelser, vi skaber i norden, des mere vækst kan vi skabe. Og talent er alfa omega, når du skal få din startup til at vokse. Det er altafgørende, hvem du får ind i virksomheden, og det kan være svært at finde de rigtige folk. Hvis vi har et større nordisk samarbejde, er det også lettere at finde talent,« siger Kim Balle.

Nordic Startup Awards afholdes for fjerde år i træk, og den danske samarbejdspartner er foreningen WeLoveStartups.

Tiltrække investorer
Når Dansk Industri inviterer det danske tech-startup miljø indenfor, er det også med tanke på de etablerede virksomheder, fortæller Anders Sparre, chefkonsulent for DI’s digitale taskforce. For virksomhederne kan lære meget af de friske idéer i cremen af dansk techstartups, mener han.

»De kommer med nye og kreative idéer, som etablerede virksomheder kan få inspiration fra. Blandt dem finder vi nok nogle af fremtidens store virksomheder. Det vil vi gerne støtte ved at lægge hus til,« siger Anders Sparre.

Hos DI håber man også, at showet vil rette investorernes blikke mod det danske startup-miljø.

»Vi får vist nogle dygtige folk frem, som vi håber, investorer og andre med interesse i startups lægger mærke til,« siger Anders Sparre.

Offentligheden har frem til februar i år haft mulighed for at indstille kandidater til de forskellige priser. Og lysten til at nominere succesfulde startups er stigende - i 2015 modtog Nordic Startup Awards 550 nomineringer, mens 2016 har budt på 737 nomineringer.