Priseksplosion jager danske investorer væk fra Strøget

Udenlandske investorer har købt strøgejendomme for syv gange så mange penge som de danske investorer, der trækker sig i prischok.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø. Juletravlhed på strøget i København.
Læs mere
Fold sammen

Udenlandske investorer har de helt store sedler fremme, når de køber butiksejendomme på Strøget i København. De udenlandske investorer har købt ind på Strøget for syv gange så mange penge som de danske, der af ren prisforskrækkelse trækker sig fra indkøbsgaden, skriver Jyllands-Posten.

Det er blandt andet Danmarks største ejendomsinvestor Jeudan og pensionskasser som ATP og PKA, som har solgt ud af deres ejendomme på Strøget.

»Vi vil ikke være med på de priser, der bliver betalt for strøgejendomme i øjeblikket. Det kan vi ikke se som en langsigtet fornuftig investering i. Men der må ligge en forretningsmodel for de nye købere, som kan gøre det til en god investering for dem,« siger adm. direktør i ATP Ejendomme, der sidste år solgte ejendomme for 454 mio. kroner på Strøget.

Jyllands-Posten har kortlagt ejendomshandler på strøget, og har fundet frem til, at udenlandske investorer har købt ejendomme for syv gange så meget som de danske inden for de sidste to år.

Professor Jesper Rangvid, som stod bag Rangvid-rapporten, der kortlagde årsagerne til finanskrisen, betragter det som opsigtsvækkende, at de danske investorer står af markedet. Han påpeger, at pensionsselskaberne ellers leder efter alternative investeringer i øjeblikket heriblandt ejendomme som erstatning for obligationerne, der giver dårligt afkast.