Presset Sanistål holder fast i forventninger

VVS-grossisten, der døjer med en stor gæld i forhold til en skrumpende indtjening, fastholder i dagens halvårsmeddelelse deres forventninger til helåret. Aktien stiger 9 pct. (Opdateret 11.43)

Foto: HENNING BAGGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sanistål fastholder forventningerne om at EBITDA for 2010 vil udgøre mellem 50 og 100 mio. kr. før gevinster fra salg af ejendomme.

Bestræbelserne vedrørende frasalg af aktiviteter og aktiver bestemt for salg fortsættes. Der forventes en begrænset resultatmæssig effekt heraf i 2010.

Regnskabet viser at kriseramte Sanistål er på vej frem, og driften før ned- og afskrivninger giver overskud, mens resultaterne længere nede stadig er blodrøde.

Læs også: Sanistål sparer mere end ventet

Sanistål kom ud af halvåret med et overskud af primær drift før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 21,5 mio. kr. mod -89,3 mio. kr. i første halvår 2009. Forbedringen er således ganske markant - 110,8 mio. kr. Omsætningen for halvåret blev 1,8 mia,. kr. mod godt 2,0 mia. kr.

Nettoomsætningen er 979,1 mio. kr. mod 941,0 mio. kr. i andet kvartal 2009.

"Bruttoavancen er forbedret markant og udviser en stigning på 52,8 mio. kr., hvilket dels skyldes lageravance på stål og dels fokusering på lønsomt salg," forklarer selskabet.

På bundlinjen er underskuddet for halvåret reduceret til 114,8 mio. kr. fra 221,9 mio. kr.

Resultatet af de fortsættende aktiviteter er dog mindre, da underskuddet er 46,7 mio. kr. for halvåret mod 187,5 mio. kr. året før.

Læs også: Sanistål sælger væsentligste del af Carl F

"Salg af den stærkt tabsgivende d line projektforretning i Carl F International blev gennemført i juni. Som meddelt i forbindelse med salget har det medført, at en række forpligtelser og nedskrivninger af tilbageværende aktiver er blevet udløst, hvilket har resulteret i, at kvartalets resultat af ophørende aktivitet udgør -49,8 mio. kr.," skriver Sanistål.

(RB-Børsen)