Presset rederi stadig i økonomisk modvind

Der er kun få lyspunkter i rederiet D/S Nordens regnskab for 3. kvartal, der leverer større underskud end ventet.

Blandt de danske rederier er især Norden beskæftiget inden for tørlast, som dækker over transport af råvarer som kul, jernmalm og korn. Torm, der især arbejder inden for produkttank, har også en mindre tørlastforretning. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tørlast- og produkttankrederiet Norden kom ud af tredje kvartal 2014 med et primært driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på minus 10,7 mio. dollar mod et overskud på 18,5 mio. dollar i samme periode regnskabsåret før.

Indtjeningen er bedre end konsensus blandt analytikerne om et underskud på 15 mio. dollar ifølge estimater indsamlet blandt op til syv analytikere af SME Direkt for Ritzau Finans.

Norden melder om en omsætning på 451,6 mio. dollar og et primær driftsresultat (EBIT) på minus 27,6 mio. dollar mod konsensus om en omsætning på 419 mio. dollar og en negativ drift (EBIT) på 32 mio. dollar. I forhold til tredje kvartal 2013 er der tale om en tilbagegang i omsætningen fra 536 mio. dollar og et fald fra et driftsmæssigt tab på 0,7 mio. dollar i tredje kvartal af 2013.

Norden havde i tredje kvartal 2014 næsten ingen avancer fra skibssalg, mens denne post viste et plus på 0,3 mio. dollar i samme periode sidste år. Analytikerne havde ikke ventet nogen avancer.

Endelig faldt Nordens resultat før og efter skat til minus henholdsvis 44,1 og 45,6 mio. dollar fra overskud på respektive 1,8 og 0,6 mio. dollar i tredje kvartal 2013. Til sammenligning havde analytikerne ifølge SME Direkt ventet underskud både før og efter skat på 36 mio. dollar.

Det hører med, at Nordens regnskab i tredje kvartal 2014 var belastet af et minus på posten for dagsværdiregulering af sikringsinstrumenter på 10,8 mio. dollar. Denne post påvirkede i tredje kvartal sidste år resultatet positivt med 0,1 mio. dollar.