Presset Nokia sætter priserne ned

Topmodellerne bliver op til 15 procent billigere i Europa allerede i denne måned.

N8 er fortsat Nokias topmodel. Nu sænkes prisen på den og to andre. Arkivfoto: Luke MacGregor, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den pressede, finske mobilgigant Nokia sætter nu priserne ned på sine dyreste modeller i Europa.

Topmodellerne N8, E6 og C7 bliver omkring 15 procent billigere allerede fra her i juli, skriver nyhedsbureauet Reuters efter at have talt med flere kilder. Nokia vil ikke selv kommentere forlydenderne.

Nokia har allerede sænket priserne på andre telefonmodeller i den dyrere ende, men prisfaldet har ikke været lige så stort.

Nokias værdi faldet med 40 procent siden februar

N8 er Nokias flagskib og har været det siden efteråret 2010, hvor den kom. C7 er en multimediemobiltelefon, mens E6 er målrettet erhvervsbrugere.

Nokias markedsværdi er faldet med mere end 40 procent, siden den blegnende mobilgigant i februar annoncerede et samarbejde med Microsoft om at udskifte al Nokia-software i de dyrere telefoner med Microsofts Windows Phone-software. Dermed skrottes den software, som alle Nokias topmodeller sælges med netop nu, og som har skabt problemer for Nokias salg.

Hård konkurrence bliver hårdere endnu

Prisnedsættelserne øger dog den i forvejen heftige konkurrence på mobilmarkedet, og det kan navnlig gå ud over amerikanske Motorola, svensk-japanske Sony Ericsson og sydkoreanske LG Electronics, mener flere analytikere.

Samsung, som også har hjemsted i Sydkorea, står derimod til allerede i indeværende kvartal at slå Nokia af tronen som verdens største producent af de dyrere såkaldte smartphones.