Presset MT Højgaard holder fast i forventningerne

Den økonomiske udvikling i 3. kvartal er forløbet som forventet for entreprenørvirksomheden MT Højgaard. Omsætningen de seneste tre måneder ligger væsentligt under samme periode sidste år.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Driftsresultatet (EBIT) er et overskud på 24 mio. kr. og dermed på niveau med resultatet i 2. kvartal. Resultatet afspejler, at der fortsat afvikles på ordrer med svag lønsomhed.

Ifølge selskabet selv ses der en gradvis forbedring i lønsomheden i takt med, at den stramme tilbuds- og risikostyring afspejles i produktion.  Ordreporteføljens samlede kvalitet og risikoprofil er således styrket væsentligt.

Det er snart et år siden, at koncerndirektør Torben Biilmann tiltrådte Danmarks største entreprenørselskab og der har været fokus på at stramme forretningen op lige siden.

For at sikre en sund økonomisk udvikling har der i årets første tre kvartaler været arbejdet med en række målrettede initiativer med omlægninger af koncernens aktiviteter, såvel i forhold til kunderne som internt, lyder det i en meddelelse fra selskabet.

 
  
Omsætningen i de første tre kvartaler udgør 5,1 mia. kr. mod 7,7 mia. kr. i samme periode sidste år. Driftsresultatet (EBIT) for de tre kvartaler er et underskud på 21 mio. kr., hvilket er på niveau med det forventede.

MT Højgaard har det seneste årti omsat for samlet 103 milliarder kroner, men har i samme periode samlet set været en underskudsforretning.

Værst er det gået de to seneste år. I 2011 fik selskabet et underskud før skat på 335 millioner kroner. I 2012 var underskuddet på hele 512 millioner kroner.

MT Højgaard er aldrig er blevet den succes, der var meningen med fusionen i 2001 af de to gamle virksomheder, Monberg & Thorsen og Højgaard & Schultz.