Presset matador tvunget til brandudsalg

Den tidligere modemilliardær Klaus Helmersen fortsætter med at skære ned i sit skrantende imperium.

Klaus Helmersen har tidligere tjent styrtende på tøj og mode. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter endnu et trecifret millionunderskud tvinger bankerne således Helmersen til at blive ved med at sælge ud af sin portefølje af ejendomme i Tyskland, England og Danmark, skriver dagbladet Børsen.

For Helmersen, der blev milliardær på at sælge modehuset Carli Gry, bliver det i 2010 især afgørende, hvordan det kommer til at gå med salget af det prestigefyldte ejendomsprojekt 8-tallet i Ørestaden ved København. »Vi har et stort boligprojekt, som hedder 8-tallet, og det skulle vi gerne sælge ejendomme i,« siger Frank Hansen, der er adm. direktør for Klaus Helmersens selskab St. Frederikslund Holding.

Læs også: Ex-milliardærer lever på bankens nåde

Virksomheden kom ud af 2009 med et tab på 110 mio. kr. efter et underskud i 2008 på næsten 600 mio. kr. Det næsten færdigbyggede 8-tallet ligger i Ørestad Syd, og har en anslået værdi på 1,2-1,3 mia. kr. Nu skal lejlighederne i kæmpeprojektet på 62.000 kvadratmeter sælges, før St. Frederikslund Holding vil beskæftige sig med andet.

Kvaler med renteudgifterne

Efter den dystre udvikling på ejendomsmarkedet i de senere år kom Helmersen i bankernes søgelys. Gælden i hans selskab nåede ved udgangen af 2008 op på 1,8 mia. kr., og er nu skåret ned til 1,2 mia. kr. Men det volder stadig kvaler at servicere renteudgifterne til bankerne, og derfor bliver Helmersen nødt til at forsætte med at sælge ud. Frank Hansen siger, at der en låneaftale med på plads, men udsving i virksomhedens udvikling betyder, at Helmersen igen kan blive tvunget til at tale med bankerne.

Både i 2009 og i begyndelsen af 2010 har St. Frederikslund Holding anmodet bankerne om yderligere lån, og ledelsen regner med, at de vil imødekomme nye forespørgsler om kapital. Det fremgår af regnskabet, at den reducerede egenkapital i 2008 og 2009 tvang virksomheden til at fortsætte med at sælge ejendomme fra. Ledelsen understreger, at den proces vil fortsætte i 2010.