Presset Magasin-ejer får lussing af anerkendt kreditbureau

En sænket kreditvurdering puster liv i Debenhams gældsproblemer. Et salg af danske Magasin du Nord er foreløbigt indstillet, skriver The Guardian.

Debenhams købte i 2009 Magasin, som kæmpede med underskud og gæld, for 100 millioner kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansielle investorer i stormagasinet Debenhams, der ejer Magasin du Nord, risikerer at miste deres penge som følge af store gældsproblemer.

Sådan lyder advarslen fra det amerikanske kreditbureau Moody's, der har sænket sin rating for Debenhams kreditvurdering til negativt fra stabilt.

»Dagens ændring i prognosen afspejler vores opfattelse af, at der er risiko for, at refinansieringsforhandlingerne måske ikke resulterer i en rettidig og omkostningseffektiv løsning, og processen kan i sidste ende kulminere i tab for finansielle kreditorer,« siger Moody's underdirektør David Beadle.

Stormagasinkæden fortalte i forrige uge, at det havde en nettogæld på 286 millioner pund, svarende til en gæld på 2,4 milliarder danske kroner. Magasin-ejeren har allerede taget hul på skæbnesvanger måned, da Debenhams netop nu forsøger at forhandle en aftale på plads med en række banker efter en skuffende julehandel.

Debenhams har ikke udelukket nogle muligheder for at sikre sin fremtid, og en af dem er at sælge danske Magasin du Nord. I august satte Debenhams’ rådgiver, Lazard, et prisskilt på sin danske forretning, som dengang blev vurderet til at være mellem 1,7 og 2,1 milliarder kroner værd.

Men ifølge The Guardian har Debenhams indstillet planen om at sælge Magasin du Nord, da buddene har været for lave. I regnskabsåret 2017/2018 landede Magasin-kædens driftsresultat på 165 millioner kroner.

Der har tidligere været spekuleret i, at rigmanden Mike Ashley, som blandt andet ejer fodboldklubben Newcastle, vil lægge Debenhams sammen med konkurrenten House of Fraser, som Ashley i august reddede fra at lukke.

I 2018 præsenterede Debenhams det dårligste regnskab i selskabets 240 års levetid. Underskuddet lød på 4,2 milliarder kroner før skat.

Mike Ashley ejer lige under 30 pct. af aktierne i Debenhams, mens den indiske forretningsmand Micky Jagtiani ejer syv pct. af aktierne.