Presset H+H er ved at kæmpe sig ud af krisen

Efter flere svære år er tingene ved at vende for H+H, der leverer det bedste resultat i otte år.

h+h
Læs mere
Fold sammen

Den tidligere hårdt plagede betonproducent H+H er ved at kæmpe sig tilbage. Efter flere svære år ser det lysere ud for virksomheden, hvor topchef Michael Andersen dog fortsat ikke er tilfreds.

»Indtjeningen er højere end sidste år. Vi ved godt, at resultatet skal være højere før vi kan sige, at vi er tilfredse, men det er det bedste resultat siden sidste 2007,« siger Michael Andersen, adm. direktør i H+H.

Driftsindtjeningen endte på godt 137 mio. kr.  - en fremgang fra 93 mio. kr. året før. For 2015 lyder forventningerne på et resultat 150-170 mio. kr.

Den fremgang kommer efter H+H i flere år været præget af uro i ejerkredsen og et hårdt byggemarked - en krise som på et tidspunkt sendte virksomheden på randen af konkurs.

H+H regner med at vokse med 6-8 pct. til næste år.

»På de fleste markeder ser vi fremgang på grund af at de økonomisk tendenser er positive i det vesteuropæiske lande. Det eneste spørgsmålstegn er Rusland, hvor vi må forvente, at der kommer en afmatning,« siger Michael Andersen.

Han siger, at den ting han er mindst tilfredse med i 2014 var udviklingen i Tyskland.

»Vi har ikke gjort det godt nok i Tyskland. Vi synes ikke vi har fået nok ud af vores omkostningsbesparelser og fået gode nok priser. Vi er gået frem på alle markeder på nær Tyskland,«

De bedre tider i H+H betød, at virksomheden i efteråret igen kunne gå i offensiven med et strategisk vigtigt og overraskende opkøb i Polen af konkurrenten Grupa Prefabet, der med fem fabrikker var en af de største aktører i landet.

Integreringen går efter planen, og nye opkøb ligger langt væk.

"Virksomheden har ingen planer om at opkøb, fordi vi først skal forbedre vores gældssituation. Jeg tror ikke H+H har kræfter til at ekspandere uden for Europa. Og i Europa er det mest udviklede markeder, hvor det ligger lige for," siger Michael Andersen.

Aktier i H+H endte dagen i kurs 47,50 efter et plus på seks pct.