Presset Grundfos i kæmpe fyringsrunde

Pumpekoncernen Grundfos tjener færre penge og skærer derfor ned. 405 medarbejdere bliver fyret, heraf 133 i Danmark.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danskejede pumpekoncern Grundfos fyrer 405 medarbejdere - heraf 133 i Danmark. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Det store antal fyringer skyldes, at Grundfos tjener færre penge, lyder forklaringen. Grundfos-koncernen har gennem de seneste fire år oplevet faldende indtjening og stigende kapacitetsomkostninger.

»Salget opfylder ikke ambitionerne for 2014, og vores indtjening har været faldende de seneste år. En af vores kerneværdier er uafhængighed, herunder finansielt, og vi vil have frihed til at finansiere vores vækst og træffe valg om potentielt store investeringer uden at skulle låne penge,« siger koncernchef Mads Nipper i pressemeddelelsen.

Han understreger, at hvis ikke udviklingen vendes, kan den udhule Grundfos’ »finansielle styrke og uafhængighed« og svække den globale konkurrenceevne.

»Vi vil skabe en mere ansvarlig og bæredygtig balance, og derfor trimmer vi nu vores organisation. Det er trist og smertefuldt at skulle sige farvel til mange dedikerede Grundfos-kolleger, men beslutningen er nødvendig. Og vi forsøger som altid at hjælpe de berørte medarbejdere videre,« forklarer Mads Nipper videre.

I alt har Grundfos 19.613 ansatte fordelt på 56 lande i 83 salgs- eller produktionsselskaber verden rundt. Heraf er 5.021 ansat i Danmark.