Presset FLSmidth starter frasalg

FLSmidths topchef Thomas Schultz starter oprydning og sætter et forretningsområde til salg.

Foto: ERIK REFNER. Topchef i beton- og minefabrikselskabet FLSmidth, Thomas Schultz
Læs mere
Fold sammen

Industrikæmpen FLSmidth kæmper med volatile markeder og svingende aktiekurs. Topchef Thomas Schultz kæmper for at forsvare indtjeningen og holde krisen fra døren. Nu sætter han et forretingsområde til salg.

Det drejer sig om en bulkmaterialehåndteringsforretning, som sættes til salg som led i en proces, der skal sikre fremtiden for selskabet, siger Thomas Schultz i regnskabsmeddelelsen.

Efter en goodwill-nedskrivning på 81 mio. kr. bogfører FLSmidths ledelse forretningsområdet til 584 mio. kr.

»Disse strategiske beslutninger er med til at sikre fremtidens FLSmidth,« siger topchef Thomas Schultz i en kommentar til regnskabet.

FLSmidt der producerer mineudstyr og cementfabrikker har offentliggjort regnskab i dag, og her fremgår salgsplanerne. Planen er først at skille forretningsområdet, der har kontor i Wadgassen i Tyskland, ud som en mere selvstændig forretning og først derefter sælge det fra.

Wadgassen-enheden i FLSMidth designer og serviserer bulkmaterialehåndteringssystemer til bl.a. havne. Når den pilles ud forsvinder en omsætning der i året første ni måneder løb op i over 750 mio. kr.

Som en del af processen med at gøre forretningsbenet klart til at stå på egne ben venter FLS-ledelsen at der skal fyres ca. 90 medarbejdere eller ca. 40 pct. af de ansatte.

Udover frasalgsplanerne ændrer FLSmidth på sin struktur, så drifts- og vedligeholdelsesforretningen bliver rykket til cementdivisionen fra servicedivisionen.