Presset blev for stort - TDC skrotter ny ringetone

Den nye dåsemusik, der erstatter ringetonen, når man ringer til TDC, bliver nu ændret. Først på eftermiddagen sagde TDC-topchef at han var glad for den nye ringetone - 2 timer senere blev den ændret. (Opdateret kl 18.34)

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Læs nedenstående artikel i 2 bidder.

Første afsnit, som kommer her nedenfor, blev skrevet kl ca. 15.00 efter interview med TDC-chefen Henrik Poulsen. Men husk også at læs afsnit 2 - for her er situationen pludselig en anden, da TDC beslutter sig for at ændre ringetonen efter voldsomme protester.

Afsnit 1 - TDC-chef glad for ny ringetone
Hvis man ikke er begejstret for de nye toner, man får i røret, når man ringer til TDCs kunder, er der dårligt nyt. Der er nemlig ikke umiddelbart planer om, at skifte melodien ud.

Sådan lyder udmeldingen fra TDCs koncernchef, Henrik Poulsen, efter at den nye ringetone tidligere fredag pludselig gav anledning til debat på business.dk, fordi finansbloggeren Mogens Vad havde haglet den ned.

følge Mogens Vad er musikken at sammenligne med lydsiden af en indisk Bollywood-film - og selv om det kun er TDCs egne kunder, der får erstattet ringetonen med musikken, er det alle, der ringer til dem, der udsættes for det. Ifølge Business.dks egne tests tidligere fredag, er musikken ikke udpræget indisk inspireret - men lydkvaliteten er ganske skrækindjagende dårlig.

Men melodien bliver altså ikke udskiftet i nær fremtid, erklærer Henrik Poulsen.

"Jeg synes faktisk personligt, at det er en ret flot melodi, selv om det ikke er gået mig ubemærket hen, at der er kommet nogle reaktioner. Men al begyndelse kan jo være svær, og jeg tror, vi skal give det lidt tid. Nu har det jo lydt på en bestemt måde i mere end 70 år."

Den gamle duuut duuut - agtige ringetone, der har lydt når telefonen ringede i den anden ende, har været i røret siden 1929. Men nu er den erstattet af de nye toner, der overdøver det gamle ringesignal, som stadig lyder i baggrunden.

Hos ’3’ har man længe kørt med en tilsvarende lyd i røret under opkald - men her lyden noget mere afdæmpet og i en væsentlig bedre kvalitet. Tonen hos både 3 og TDC kan dog afmeldes - men ikke af folk, der blot ringer til numrene.

Ifølge Ekstra Bladet har der været en sand klagestorm over den nye ringetone, siden den begyndte for nylig.

Afsnit 2 - nu ændrer TDC ringetonen alligevel
Men på eb.dk kan man kl. 17.22 læse, at TDC-direktør Jesper Theill Eriksen udtaler, at TDC har taget kundernes utilfredshed meget alvorligt, og derfor vil man nu skrotte den nye ringetone.

Men hvem har ret - topchefen Henrik Poulsen, som siger til Búsiness.dk, at de holder fast i ringetonen, eller direktøren for datterselskabet, som siger at den skal ændres.

Hos TDC´s presseafdeling oplyser man, at TDC har lavet en vurdering af situationen og besluttet at droppe ringetonen.