Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
»Alle selskaberne samler indsatsen. Der er en stor vilje til at arbejde sammen,« siger Kim Frimer, adm. direktør for Randers Energi og en central person i elselskabernes fælles satsning.
Kim Frimer har en fortid som topchef i TDC, for fastnetdivisionen, og det er erfaringer fra telekæmpen, der nu skal bruges mod teleselskabet.
»Vi skal skabe synergier mellem energiselskaberne og skabe bedre tilbud til kunderne. Det er nødvendigt at tænke løsningerne sammen, for i telesektoren er det afgørende, at vi kan købe ind i store mængder og det kan vi med samarbejdet. Målet er, at blive et stærkt alternativ til TDC,« siger Kim Frimer til Børsen.
Hvordan konstruktionen reelt bliver, afslører selskaberne efter planen mandag i næste uge. Løsningen bliver blandt andet, at de går ud med et fælles produkt baseret på et lukket netværk. Dermed baserer de sig formentlig på ens tele- og TV-løsninger til alle de op til 200.000 kunder på fibernettene.
Hos TDCs magtfulde ejere, fem kapitalfonde, står man ikke tilbage for elselskabernes satsning. De er klar til at foretage flere opkøb i den danske telesektor for at understøtte TDCs fortsatte vækst. Og telegigantens ejere har fået blod på tanden efter selskabet opnåede at købe DONG Energys fibernet til en spotpris på 325 mio. kr. kontant, selv om nettet var bogført til 1,4 mia. kr.
»Vi er parate til at bakke ledelsen op, hvis der er de rette opkøb, der giver den rette værdi til selskabet. Det skal være opkøb, der giver strategisk mening og tilføjer vækst til selskabet,« siger Kurt Björklund, ledende partner for kapitalfonden Permira, der er en af de fem ejere bag TDC.
Han tilføjer, at fiberkabler er en del af fremtidens teknologi sammen med kabel-TV og mobilt bredbånd.