Pres for frit kanalvalg - YouSee skeptisk

Socialdemokraterne varmer op til at støtte et lovindgreb for at tvinge tv-leverandører til at udbyde kanaler enkeltvis - men kabel-tv-selskabet YouSee advarer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne skal have adgang til at købe deres tv-kanaler enkeltvis og ikke kun i store programpakker. Det mener man hos Socialdemokraterne, hvor tålmodigheden med tv-leverandørerne er ved at slippe op. Længe har man ventet på, at forbrugerne ville få større valgfrihed - men det går stadig for langsomt, mener partiet. Hos kabel-tv-selskabet YouSee forudser man imidlertid, at salg af tv-kanaler stykvis vil føre til færre kanaler at vælge mellem for seerne.

Socialdemokraterne er klar til at overveje et lovindgreb, som kan tvinge udbyderne til at sælge kanalerne enkeltvis.

- Det er på tide, at borgerne får retten til at bestemme over deres egen skærm, siger Benny Engelbrecht, forbrugerordfører for Socialdemokraterne.

Hos tv-leverandøren YouSee tror man bestemt på større valgfrihed for seerne. Men det bliver ifølge selskabet ikke på bekostning af systemet med tv-kanaler samlet i pakker.

- Den videregående konsekvens af fuldstændig valgfrihed er, at man som kunde ville få lov til at vælge mellem langt færre kanaler end i dag. Langt de fleste danske kanaler ville lukke, siger Ulf Lund, vicedirektør i YouSee.

Han peger på, at kanalerne via brugerbetaling får et lille beløb fra mange, og at de næppe kan klare sig, hvis de i højere grad skal satse på at hente større beløb fra færre seere. Færre seere pr. kanal ville også føre til pres på reklameindtægterne.

Ulf Lund mener, at pakkeløsningerne er en form for fællesskab, hvor seerne samlet set medvirker til, at de hver især kan se de ønskede tv-kanaler. Han peger samtidig på, at for eksempel YouSee kombinerer pakketilbud med frit valg af enkelte kanaler.

/ritzau/