Præsidentkandidat langer ud efter Norwegian

Sagen om Norwegians tilladelse til at flyve langdistanceflyvninger til og fra USA er blevet en del af det demokratiske partis primærvalgkamp.

Den demokratiske præsidentkandidat Bernie Sanders. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROB KERR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er den venstreorienterede præsidentkandidat Bernie Sanders, der langer ud efter Norwegian, som har fået en foreløbig tilladelse til at flyve til og fra USA med irsk-indregistrerede fly og asiatisk kabinepersonale.

Det skriver branchesitet Check-in.

- Norwegian Air Internationals forsøg på at underminere internationale arbejdskraftslove ved at outsource til billig arbejdskraft fra Thailand og andre lavtlønslande er uacceptabel. Det amerikanske transportministerium bør ikke belønne dette luftfartsselskab med en tilladelse, der vil gøre det muligt at underbyde de løn- og ansættelsesvilkår, som ansatte har i luftfartsselskaberne her i landet, lyder det i en udtalelse fra Bernie Sanders ifølge Check-in.

Bernie Sanders mener, at en tilladelse til Norwegian er på kant med den såkaldte Open Skies-aftale om vilkårene for flytrafik mellem USA og Europa.

Hos Norwegian ser man mest af alt Bernie Sanders angreb som et forsøg på at høste stemmer på Norwegians bekostning.

- Norwegian har mange tilhængere i både store virksomheder og i turismeindustrien i USA. Men der er måske flere stemmer at få andre steder fra, og det handler meget af valgkampen i USA om, skriver Norwegians kommunikationsdirektør, Anne Sissel Skånvik, i en besked til det norske nyhedsbureau E24.

Hun peger på, at Norwegian har amerikansk personale på sine fly fra sine amerikanske baser.

- Desuden bidrager Norwegian til at skabe hundredtusindvis af arbejdspladser i USA med nye ruter og turisme, for ikke at nævne vores flyordrer hos Boeing og motorordrer med mere, pointerer Anne Sissel Skånvik.