Præsident vil have snor i bank-bonus

Der skal styr på solide bonusser i de franske banker. Efter kraftigt pres fra den franske præsident Nicolas Sarkozy har de ledende banker i Frankrig indgået en aftale om at begrænse aflønningen via bonusser.

Det skriver Reuters Finans. Den franske præsident har været en af de største kritikere af millionbelønninger til de ansatte i bankverdenen.

Topchefen i Frankrigs største bank BNP Paribas SA, Baudouin Prot sagde efter et møde med den franske præsident i dag, at cheferne for seks af de franske banker havde indvilget i at være et godt eksempel i deres bonus-politik.

Men det kræver, at bankernes nye politik bliver fulgt de øvrige de store banker rundt omkring i verden for at konkurrenceevnen hos de franske banker kan bevares, påpegede Baudion Prot.

Emnet har allerede været behandlet på G20 topmøde i London tidligere på året, og det forventes at blive en af de helt store punkter, når G20 finansministrene skal mødes i den engelske hovedstad i starten af næste måned.

Sarkozy mener, at hele den internationale finansverden er nødt til at tage spørgsmålet om bonusser op til kraftigt revision. Den variable aflønning har været på et niveau, hvor de har været alt for store og for omfattende, påpeger Sarkozy.