Power mister millioner på politisk proces

Politisk langdrag omkring den nye planlov koster store varehusekæder som Power mange penge. Indtil videre er lovændringen tre måneder forsinket, og det kan ses på bundlinjen.

Powers direktør Jesper Boysen Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER

Elektronikkæden Power bløder millioner, fordi Folketinget endnu ikke har vedtaget den nye planlov, de ellers blev enige om i juni. Det fortæller Jesper Boysen, der er adm. direktør i Power, til Børsen.

Årsagen er, at kæden ikke kan ekspandere lige så hurtigt eller aggressivt som den gerne vil, og som det ville være muligt ifølge den nye planlov, den daværende Venstre-regering i forsommeren blev enige med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og De Konservative om. Men selvom de fire partier den 9. juni kunne fortælle, at de var nået til enighed, er den nye lov endnu ikke vedtaget. I stedet bliver den som minimum tre måneder forsinket.

»Det kan godt være, at en embedsmand og en politiker tænker ”Herregud – det er kun tre måneder”. Vi bløder rigtig mange millioner på den her forsinkelse. Vi har grønt lys fra bestyrelsen til at bruge et trecifret millionbeløb på at skabe hundredvis af jobs og skabe konkurrence til glæde for forbrugerne. Vi er klar til at investere overalt i landet, men tingene står bare stille, mens vi taber rigtig mange penge,« siger Power-chefen Jesper Boysen til Børsen.

Men det er ikke kun Power, der er kommet i problemer som følge af planlovens forsinkelser. Også Biltema har været tvunget ud i alternative løsninger indtil lovknuden bliver løst. I kædens varehus i Rødekro i Sønderjylland, har man været nødt til at dele butikken i to med en mur i mellem, da butikken ellers ville overskride størrelsesbegrænsningerne i den eksisterende planlov. Også Biltemas afdeling i Randers har været nødt til at være kreative, for at holde sig indenfor de nuværende lovrammer.