Postvæsen nægter at bringe Samsung-telefoner ud

Det britiske postvæsen vil ikke modtage pakker med Galaxy Note 7-telefoner af frygt for eksploderende eller overophedede batterier. Telefonen kan nu også bruges som bombe i populært spil.

Man skal kikke langt efter sin Galaxy Note 7-telefon i Storbritannien, for den kommer ikke ud med posten. Foto: Chris Jackson, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRIS JACKSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som om mobilgiganten Samsung ikke allerede stod i problemer til halsen efter sagen om de eksploderende eller overophedede batterier i den nye toptelefon Galaxy Note 7, nægter det britiske postvæsen nu at bringe de telefoner ud, som har været til kontrol og udskiftning.

Royal Mail og ParcelForce bekræfter over for det britiske dagblad The Sun, at man ikke vil bringe pakkerne med telefoner ud, selv om det er Samsung selv, der står som afsender.

Det sker, efter at det er kommet frem, at selv en telefon, som har været skiftet ud, begyndte at udsende røg, da den var med om bord på et amerikansk fly for nogle dage siden. Episoden har betydet, at såvel amerikanske forbrugerorganisationer som de amerikanske luftfartsmyndigheder er gået i gang med undersøgelser.

Milliarddyr regning på vej

Seks britiske posthuse har tidligere bekræftet, at de som følge af et nyt direktiv kan nægte at modtage enhver pakke, som rummer en Galaxy Note 7-telefon.

Telefonen nåede ellers at få solide anmelderroser, inden rapporterne om de defekte batterier begyndte at rulle ind fra de dele af verden, hvor telefonen allerede var kommet i handelen. En uges tid, før den skulle have været til salg i Danmark, valgte Samsung at trække alle 2,5 millioner telefoner tilbage for at få dem kontrolleret og batteriet udskiftet.

Det er fortsat uvist, hvad der har forårsaget problemerne, som har givet Samsungs image store ridser i lakken og ventes at ville koste selskabet, der er verdens største mobilproducent, et milliardbeløb i udskiftninger.

Nu som bombe i populært spil

Antagelserne går på, at Samsung som følge af de usædvanligt mange forhåndsordrer på telefonen, der har digital pen, har presset sine leverandører til at producere mere, hvorved den normale kontrol ikke har kunnet foretages så grundigt som normalt. Dette har Samsung dog endnu ikke bekræftet.

Batterierne til Samsungs telefoner produceres af en række forskellige leverandører. De telefoner, der sælges i Kina, har batterier fra en anden leverandør, og her er Galaxy Note 7-telefonerne ikke blevet trukket tilbage.

De eksploderende telefoner er nu også blevet en del af spilstorsællerten »Grand Theft Auto V« - og det er ikke for at kunne ringe til venner og bekendte eller kontrollere aktiekurserne. I spillet kan telefonen bruges som bombe. Den kan således erstatte de bomber, som man ellers har til rådighed. Både skærmen, kameraet og logoet på telefonen ligner Galaxy Note 7-telefonen, om end - som teknologinetstedet Digital Trends noterer sig - »dens destruktive kraft nok er en lille smule større end de Galaxy Note 7-telefoner, som vi indtil nu har set eksplodere«.