Postnord satser på øget e-handel med nyt lager i Køge

Postnord vil tjene penge på at drive lager for sine kunder. Det sker fra et lager, der opføres ved Køge.

Postnord går nu for alvor ind på markedet for tredjepartslogistik med et nyt lager i Køge. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Mens mængderne af brevpost falder, arbejder Postnord på at tjene penge på andre forretningsområder.

Derfor har det statsejede selskab besluttet sig for at opføre et 31.000 kvadratmeter stort lager ved Køge for at øge sin markedsandel af den såkaldte tredjepartslogistik.

- Det går ud på, at vi tilbyder internetbutikkerne, at de kan have deres varer liggende ude hos os.

- Når der så løber en bestilling ind, plukker vi varerne ned fra lageret, pakker dem ned og sørger for, at de bliver sendt videre til distribution, siger Peter Kjær Larsen, der er administrerende direktør i Postnord Danmark.

Løsningen betyder, at internetforretningerne kan koncentrere sig om markedsføring og salg af varerne, mens Postnord tager sig af logistikken.

- Butikkerne sparer samtidig nogle led, som igen sparer tid. Det betyder i praksis, at kunderne formentlig indtil midnat kan bestille varer, som så bliver leveret næste dag, uden at det koster ekstra.

- Det er ret unikt, og det tror vi rigtigt meget på, siger Peter Kjær Larsen.

Lageret i Køge bliver en kopi af et tilsvarende lager, som Postnord driver i Helsingborg i Sverige.

- Vi er faktisk Nordens største virksomhed på det marked. I Sverige har Postnord en omsætning på otte milliarder kroner på tredjepartslogistik.

- I Danmark ligger vi på et par milliarder kroner, men det håber vi selvfølgelig at hæve betragteligt med det her initiativ, siger Peter Kjær Jensen.

Lige ved siden af det nye lager, der skal ligge ved transportcentret i Køge, vil der senere blive opført en stor pakke- og godsterminal, så varerne hurtigt kan blive sendt videre herfra.

Begge bygninger skal efter planen tages i brug ved årsskiftet 2017/18.