PostNord har nu fundet sin nye direktør

Otte måneder skulle der gå, før det dansk-svenske postselskab kunne sætte navn på næste mand, der sætter sig i chefstolen.

Postbudene i Danmark og Sverige får ny koncernchef i efteråret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Thaysen

Håkan Ericsson bliver ny administrerende direktør og koncernchef i PostNord, meddeler selskabet tirsdag.

Han er i dag chef for Carlson Wagonlit Travels nord- og latinamerikanske aktiviteter, og Håkan Ericsson tiltræder som administrerende direktør og koncernchef for den dansk-svenske kommunikations- og logistikkoncern PostNord 1. oktober 2013.

Helt tilbage i december 2012 meddelte forgængeren Lars Idermark, at han snart ville forlade posten, og i april blev det så offentliggjort, at hans afgang var sat til 15. maj. I mellemtiden har vicekoncernchef K.B. Pedersen været konstitueret i chefstillingen.

Håkan Ericsson er født i 1962 og uddannet civiløkonom fra Stockholms Universitet. Siden 2008 har han været ansat i Carlson Wagonlit Travel, og han var indtil udgangen af 2011 chef for koncernens aktiviteter i Europa, Mellemøsten og Afrika samt Latinamerika med placering i Frankrig, og han er i dag chef for koncernens aktiviteter i Nord- og Latinamerika med placering i USA.

Han har tidligere i karrieren haft en række ledende stillinger i internationale service- og logistikkoncerner, herunder som administrerende direktør for Loomis Cash Handling, Executive Vice President i SAS, Managing Director for DHL Europas fragtaktiviteter, samt ledende stillinger i logistikkoncernerne Danzas, ASG og Fraktarna - nu en del af DSV.

»Håkan Ericsson har den rigtige personlighed, kompetence og baggrund til at løse opgaven som koncernchef for PostNord. Med sin erfaring fra logistik- og servicebrancherne i Sverige og internationalt er han den rigtige til at lede PostNord med de udfordringer og muligheder, koncernen står overfor. Håkan Ericsson har også værdifuld erfaring med at lede forandringsarbejde i store koncerner,« udtaler formand Jens Moberg i forbindelse med udnævnelsen.

Jens Moberg overtog formandsjobbet fra Fritz Schur i april, så begge de ledende figurer i PostNord er altså snart »nye« i jobbet.