PostNord har nu fundet sin nye direktør

Otte måneder skulle der gå, før det dansk-svenske postselskab kunne sætte navn på næste mand, der sætter sig i chefstolen.

Postbudene i Danmark og Sverige får ny koncernchef i efteråret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Thaysen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Håkan Ericsson bliver ny administrerende direktør og koncernchef i PostNord, meddeler selskabet tirsdag.

Han er i dag chef for Carlson Wagonlit Travels nord- og latinamerikanske aktiviteter, og Håkan Ericsson tiltræder som administrerende direktør og koncernchef for den dansk-svenske kommunikations- og logistikkoncern PostNord 1. oktober 2013.

Helt tilbage i december 2012 meddelte forgængeren Lars Idermark, at han snart ville forlade posten, og i april blev det så offentliggjort, at hans afgang var sat til 15. maj. I mellemtiden har vicekoncernchef K.B. Pedersen været konstitueret i chefstillingen.

Håkan Ericsson er født i 1962 og uddannet civiløkonom fra Stockholms Universitet. Siden 2008 har han været ansat i Carlson Wagonlit Travel, og han var indtil udgangen af 2011 chef for koncernens aktiviteter i Europa, Mellemøsten og Afrika samt Latinamerika med placering i Frankrig, og han er i dag chef for koncernens aktiviteter i Nord- og Latinamerika med placering i USA.

Han har tidligere i karrieren haft en række ledende stillinger i internationale service- og logistikkoncerner, herunder som administrerende direktør for Loomis Cash Handling, Executive Vice President i SAS, Managing Director for DHL Europas fragtaktiviteter, samt ledende stillinger i logistikkoncernerne Danzas, ASG og Fraktarna - nu en del af DSV.

»Håkan Ericsson har den rigtige personlighed, kompetence og baggrund til at løse opgaven som koncernchef for PostNord. Med sin erfaring fra logistik- og servicebrancherne i Sverige og internationalt er han den rigtige til at lede PostNord med de udfordringer og muligheder, koncernen står overfor. Håkan Ericsson har også værdifuld erfaring med at lede forandringsarbejde i store koncerner,« udtaler formand Jens Moberg i forbindelse med udnævnelsen.

Jens Moberg overtog formandsjobbet fra Fritz Schur i april, så begge de ledende figurer i PostNord er altså snart »nye« i jobbet.