Posten sætter guldklump midt i København til salg

En af Københavns mest kendte bygninger sættes nu til salg. Det er Postterminalen og Postens hovedkvarter, der i følge TV2 Finans oplysninger skal sælges og i stedet omdannes til et stort område med erhvervslejemål og kontor.

Postterminalen i Bernstorffsgade i København Fold sammen
Læs mere
Foto: JACOB LANGVAD NILSSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sælgeren er Post Nord, der har døjet med store underskud på grund af faldende postmængder. Køberen ventes fundet indenfor en måned.

Med en udviklingsplan for hele området, nedrivning af eksisterende anlæg og opførelse af nyt kan er det realistisk, at hele det nye område i København først står fuldt udbygget i ny skikkelse om 10-15 år.

Køberen skal nøje overveje, om den skal satse på erhvervslejemål eller boliger. Boligerne giver et sikkert men pænt afkast til investorerne, fordi der er stor omsætningshastighed for boliger, mens erhvervslejemål indeholder større risici, men også mulighed for større lejeindtægter.

Vurderingen i markedet er ifølge TV2 Finans, at Postterminalen skal kunne indbringe omkring  én milliard kroner til Post Nord. Prisen kan dog trækkes ned af, at Post Nord tidligere har kæmpet med forurenet jord på området.

For den ene milliard får man knap 100.000 kvadratmeter kontor og garage. Som ekstra bonus følger den fredede postbygning fra 1910 ud mod Tietgensgade.

»Der forestår et kæmpe arbejde for køberen med at byudvikle hele området til moderne tider. Det kan være som erhvervslejemål men der er også en mulighed for at indrette boliger på grunden, der ligger meget attraktivt kun et stenkast fra Hovedbanegården,« siger TV2s finanskommentator Ole Krohn.

Han siger, at der er et lille felt af købere der kunne være interesseret.

»Man kunne tænke sig at NCC kunne være interesseret eller også kunne det være noget for et stort pensionsselskab med en ejendomsportefølje , der jager bedre afkast end de en statsobligation giver for øjeblikket,« siger Ole Krohn.

Med lukningen af Post terminalen forsvinder et et lille stykke erhvervshistorie. Postterminalens funktioner skal flyttes til et andet sted i hovedstadsområdet. En mulighed kunne være Brøndby, hvor Post Nord i forvejen har en stor pakkecentral, men Post Nord understreger, at der ikke er truffet en beslutning om, hvor posten i fremtiden skal sorteres.

»Pakkecentralen i Brøndby ligger logistisk meget mere fornuftigt. Det er i længden ikke særlig foreneligt med moderne byliv at have store pakkelastbiler, der pendler til og fra det centrale København,« vurderer Ole Krohn.