Post Danmark: Staten slipper belgisk guldæg

Kapitalfonden CVC får lov til at køre videre på egen hånd med det belgiske postvæsen, De Post-La Poste, mens staten øger sin ejerandel i Post Danmark, der fusionerer med svenskere.

Kapitalfonden CVC Capital Partners er kun et pennestrøg og nogle få uafklarede detaljer fra at kunne kalde sig eneejere af det belgiske postvæsen De Post-La Poste, som de ellers hidtil har ejet sammen med den danske stat. De Post-La Poste har udmærket sig ved at være en guldrandet investering for ejerne.

Ifølge dagbladet Børsen er det planen, at staten på egne ben skal fusionere med det svenske Posten AB og efterfølgende drive det fusionerede selskab videre. I samme forbindelse slipper staten sit ejerskab af det belgiske postvæsen De Poste-La Poste, som CSC så skal drive videre på egen hånd.

”Det er ved gud ikke nemt at få en cocktail bestående af to stater og en kapitalfond til at blive harmonisk,” siger formand for Post Danmark, Fritz H. Schur til Børsen om den forestående ejermæssige kabale, der efter sigende er tæt på at gå op.

Forløbet er således, at det i første omgang gælder for CVC om at købe Post Danmark ud af De Post-La Poste. Til gengæld skal CVC sælge ejerandelen på 22 pct. i Post Danmark tilbage til staten. I det øjeblik CVC er ude af Post Danmark, ligger landet åbent for en fusion med Posten AB, som dog skal godkendes i EU.

Historien melder ikke noget om, hvorfor staten fremover ikke skal være ejere af det belgiske guldæg, men kun bryge kræfterne på at fusionere med det svenske Posten AB.