Post Danmark ændrer i nye regler efter kritik

Post Danmark ændrer i flere nye regler for blandt andet at imødekomme kunder på landet mere. Vi lytter til kritikken, lyder budskabet fra selskabet.

Post Danmark efterkommer nu en række af kundernes ønsker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Post Danmark efterkommer nu en række ønsker, der er blevet fremsat til selskabet, efter at det offentliggjorde nye planer for dets postservice. Flere af ændringerne imødekommer i det mindste midlertidigt bekymringen hos kunder på landet.

- Vi har naturligvis lyttet til den kritik, der er fremsat. Den har specielt handlet om den fremtidige betjening af landområder og mindre øer, og jeg er glad for, at vi nu kan komme kritikken i møde på en række områder, siger Helge Israelsen, adm. direktør for Post Danmark.

Blandt ændringerne er, at landboere fremover kan sikre sig post inden kl. 10 mod betaling - på samme måde som kunder i byerne. Postbude vil ikke længere medtage og modtage penge, men i 2008 vil det dog være muligt at betale indbetalingskort med en krydset check i en kuvert til landposten. Frimærker kommer heller ikke med rundt mere, men her kan man i 2008 bestille frimærker og pakkelabels pr. telefon. I forvejen kan det ske via Post Danmarks hjemmeside. Begge dele fremsendes gratis til kunden.

/ritzau/