Positive signaler før ekspertmøde om Novos Semaglutid

Foto: Linda Kastrup

Det er positive signaler for Novo Nordisks nye diabetesmiddel Semaglutid, der kan læses ud af de orienteringsdokumenter, der er lagt frem op til mødet i et ekspertudvalg under den amerikanske lægemiddelstyrelsen, FDA, hvor udvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale en godkendelse af midlet i USA.

Det mener aktieanalytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen.

Han hæfter sig ved, at ekspertpanelet vil diskutere en mulig hyppigere forekomst af øjensygdomme forårsaget af Semaglutid. Men det er ikke overraskende, påpeger han. Og det er næppe heller bekymrende, mener han:

- Vi ser ikke med stor bekymring på et eventuelt diskussionsemne omhandlende diabetisk øjensygdom. Ved et kraftigt fald i blodsukkeret kan diabetikere opleve øjensygdom og med en markant blodsukkersænkende effekt i Sustain-programmet med Semaglutid kan det formentlig være årsagen til den øgede forekomst. Hertil kommer, at der ikke er GLP-1 receptorer i øjet. Vi anser det dog som sandsynligt, at der på Semaglutids indlægsseddel kunne komme en form for advarsel/foranstaltning om, at har diabetikeren øjensygdom, bør man undgå brug af Semaglutid hvilket også er tilfældet for andre diabetesbehandlingsmidler, noterer analytikeren i sin optakt til mødet i ekspertpanelet.

Søren Løntoft Hansen ser også i dokumenterne, at panelet vil diskutere en mindre risiko for hjerte-kar-tilfælde ved anvendelsen af Semaglutid. Det er ifølge analytikeren positivt, at panelet overhovedet vil tage emnet op. Det giver mulighed for, at Novo kan få den fordel ved det nye middel noteret på indlægssedlen og kan anvende det i markedsføringen.