Positive markeder og højere priser giver Rockwool resultatvækst

en danske isoleringsvirksomhed Rockwool.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

.En positiv udvikling på samtlige markeder og succes med at implementere højere salgspriser har i tredje kvartal givet vækst hos d

Selskabet fra Hedehusene har således løftet omsætningen til 611,5 mio. euro i tredje kvartal, der dækkede perioden fra juli til september. Det var en organisk vækst på 7,6 pct. sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Bag salgsfremgangen ligger en vækst i alle Rockwools geografiske markeder, hvor det største, Vesteuropa, voksede med 8 pct. til en omsætning på 354,5 mio. euro.

Ses der på to forretningsområder, Insulation og Systems, noterede de også salgsvækst i tredje kvartal, hvor de steg med 9 og 2 pct. for henholdsvis Insulation og Systems, hvoraf sidstnævnte blandt andet laver akustiske lofter og dyrkningssubstrater.

- Vi er glade for vores omsætningsvækst i tredje kvartal, der er drevet af en solid udvikling i Europa og Nordamerika. Det gode salg afspejler gunstige markedsforhold og en fortsat sund efterspørgsel på vores produkter, udtaler administrerende direktør Jens Birgersson i forbindelse med kvartalsregnskabet.

På driften landede Rockwool i tredje kvartal et EBIT-resultat på 76 mio. euro mod 67 mio. euro i samme kvartal i fjor, hvilket var med til at give en overskudsgrad på 12,4 pct. sammenlignet med 11,8 pct. i det tilsvarende kvartal sidste år.

Med til at løfte driftsindtjeningen har været højere salgspriser, da Rockwool ligesom flere af sine konkurrenter har været nødt til at hæve sine priser over for kunderne, da isoleringsvirksomheden har skulle kompensere for højere indkøbspriser på de råvarer, som bliver brugt til at fremstille produkterne.

- Vores EBIT-margin er vokset med 0,6 pct. til solide 12,4 pct., idet produktivitet og særligt forbedringer på prisfastsættelse fortsætter med at vinde momentum og vil blive ved med at være i fokus hos os fremadrettet, siger Jens Birgersson.

Sammen med kvartalsregnskabet løfter Rockwool sine forventninger til overskudsgraden i 2017, hvor der nu ventes en EBIT-margin på 11 pct. mod førhen "på lidt over 10 pct."

Rockwool fastholder forventningen til salgsvæksten på 5-7 pct. i lokal valuta.