Positiv test af Lundbeck-middel

Lundbeck har positive data fra den mellemste kliniske udviklingsfase 2 med lægemiddelkandidaten Lu AE58054 til behandling af Alzheimers sygdom.

Foto: Morten Germund

Det afsluttende fase 3-program er under udarbejdelse, og Lundbeck er åben over for partnermuligheder, oplyser selskabet i en meddelelse.

- Disse resultater er yderst positive, og vi evaluerer nu, hvordan vi bedst videreudvikler Lu AE58054, siger Lundbecks udviklingsdirektør Anders Gersel Pedersen ifølge en meddelelse.

Han vurderer, at lægemiddelkandidaten vil udgøre et potentielt nyt behandlingsvalg for denne Alzheimerspatienter.

Fase 2 studiet, der løb over 24 uger og blev gennemført i 278 Alzheimerspatienter, viste, at en kombinationsbehandling bestående af Alzheimersmedicinen Aricept og Lu AE58054 mødte de primære effektmål. Behandlingen førte til en statistisk signifikant forbedring i patienternes kognition, eller opfattelsesevne. Også de sekundære effektmål, herunder mål for general funktionsevne og dagligdags aktiviteter, viste positive tendenser ved tilføjelse af LU AE58054 i sammenligning med patienter, som kun fik donepezil. Behandlingen med Lu AE58054 i studiet betegnes desuden som veltolereret.

- Lundbeck evaluerer nu den fremtidige udviklingsstrategi for Lu AE58054 med henblik på at påbegynde et større klinisk pivotalprogram, som potentielt omfatter partnerskaber med henblik på udvikling og kommercialisering, forklarer selskabet.