Portugisisk krisebank styrter voldsomt

Den portugisiske krisebank Banco Espirito Santo har gjort sin krise endnu større. Efter at være suspenderet til kl. 11 dansk tid handler aktien 36,3 pct. lavere i 22,1 eurocent. Et niveau, der ikke er set lavere nogensinde.

Den portugiske storbank Banco Espirito Santo er i alvorlige problemer Fold sammen
Læs mere
Foto: GREG WOOD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Banken rapporterede natten til torsdag et nettounderskud på 3,6 mia. euro i første halvår efter at have hensat til tab på sin risiko på selskaber i den samlede Espirito Santo-selskabsgruppe, heriblandt bankens egen storaktionær.

Det skriver Bloomberg News.

Der har tidligere været rygter om et underskud på 3 mia. euro.

Banco Espirito Santo har nedskrevet og hensat til uforudsete udgifter for i alt 4,25 mia. euro i bankens halvårsregnskab.

Dermed er solvensen ved udgangen af juni 5 pct. og under det lovpligtige krav i Portugal på 7 pct.

Banken skal derfor ud og hente kapital.

Samtaler med investeringsbanker og investorer indikerer en vis interesse for banken, der er blandt de største i Portugal, skriver Bloomberg News.

22. juli har banken bedt Deutsche Bank om rådgivning i forbindelse med styrkelse af sit kapitalgrundlag.

Myndighederne har forbudt såkaldt short selling af aktien i dag, torsdag.

Aktien er faldet omkring 80 pct., efter at tre til banken forbundne selskaber tidligere i juli har bedt om beskyttelse mod kreditorer og/eller er gået i betalingsstandsning.

En ret i Luxembourg har accepteret en anmodning fra Espirito Santo-selskaberne Espirito Santo Financial Group (ESFG), Rioforte Investments og Espirito Santo International (ESI), om betalingsstandsning.

ESI ejer ejer 100 pct. af selskabet Espirito Santo Irmaos, der ejer 49 pct. af ESFG, der har en ejerandel af Banco Espirito Santo på 25,1 pct.