Porsche jokker på bremsen for samarbejde med Sharapova

Den tyske bilproducent Porsche er det seneste selskab, der afbryder sit samarbejde Maria Sharapova, efter at den russiske tennisstjerne mandag fortalte, at hun er testet positiv for et forbudt stof under grand slam-turneringen Australian Open i januar.

Foto: CHARLES PLATIAU. Den tyske bilproducent Porsche er det seneste selskab, der afbryder sit samarbejde Maria Sharapova, efter at den russiske tennisstjerne mandag fortalte, at hun er testet positiv for et forbudt stof under grand slam-turneringen Australian Open i januar.
Læs mere
Fold sammen

- Vi er kede af de nyheder, som Maria Sharapova har meddelt. Indtil flere detaljer er frigivet, og vi kan analysere situationen, har vi valgt at udskyde planlagte aktiviteter, skriver producenten af luksusbiler i en meddelelse.

Verdens største sportsudstyrsfirma, amerikanske Nike, har ligeledes afbrudt samarbejdet med den russiske tennisstjerne.

Sharapova forlængede ellers sin sponsoraftale med Nike tilbage i 2010 med otte år. Aftalen har en værdi af 70 mio. dollar svarende til 473 mio. kr.

Også den schweiziske urproducent Tag Heuer har efter udmeldingerne valgt ikke at forlænge sin sponsoraftale med Maria Sharapova.

Der er blevet fundet spor af meldonium i Maria Sharapovas dopingprøve. Stoffet blev sat på den forbudte liste ved årsskiftet, og ifølge den russiske stjerne fik hun det i sig via medicin, hun har taget i årevis. Ifølge Anti Doping Danmark er det bevist, at meldonium "bruges i præstationsfremmende øjemed af atleter," skriver organisationen på sin hjemmeside.

Den russiske tennisstjerne tjente sidste år 29,7 mio. dollar, hvilket gjorde hende til den højest betalte kvindelige atlet i sportsverdenen ifølge Forbes. 23 pct. af hendes løn kommer fra tenniskampe - resten kommer fra sponsorater med Avon Products, Nike, Tag Heur og Evian.

Porsche-aktien falder med 1,1 pct. til 45 euro på børsen i Frankfurt.