Porsche-familien får kontrol med holdingselskab

Qatar Holding sælger sine aktier i Porsche Automobil Holding og overlader dermed kontrollen til Porsche-Piech-familien.

Holdingselskabet Porsche Automobil er nu igen på Porsche-Piech-familiens hænder. Fold sammen
Læs mere
Foto: VALMET AUTOMOTIVE / HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det globale investeringshus Qatar Holding sælger sin aktieandel på 10 procent i Porsche Automobil Holding til Porsche-Piech-familien, som dermed får kontrollen over selskabet. Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

»Alle Porsche Holdings B-aktier er igen på Porsche-Piech-familiens hænder,« siger Wolfgang Porsche, der er bestyrelsesformand, i en meddelelse.

»Det er et udtryk for vores tillid til den storslåede fremtid for Porsche som den største aktionær i Volkswagen,« fortsætter han.

Porsche Holding sidder på 50,7 procent af B-aktierne i Volkswagen, mens Volkswagen ejer Porsche-mærket. Porsche røg sidste sommer ind under Volkswagen-koncernen efter afslutning på en en årelang retstvist.

I 2005 købte Porsche 18,6 procent af Volkswagen-aktierne for at imødegå rygter om, at Volkswagen ville gennemføre en fjendtlig overtagelse af selskabet. I 2011 måtte Porsche sande, at det ikke lod sig gøre at opnå de 75 procent af aktierne, som ville udløse en tvangsindløsning af de resterende aktier, og sidste år vendte bøtten, da Volkswagen overtog de sidste 50,1 procent af Porsche, som koncernen ikke havde i forvejen.