Populært Kødbyen-pizzeria åbner i ikonisk London-bygning

Mother, der blandt andet har slået sig op på surdejsbrød, åbner en restaurant i The Battersea Power Station i London.

Bygningen, som Mother skal ligge i, har været drevet som elværk siden 1983. Fold sammen
Læs mere
Foto: NEIL HALL

Et af kødbyens mest velkendte pizzeriaer, Mother, følger Claus Meyer og Sticks'n'Sushi og prøver sig af i udlandet. Med udsigt til Themsen og med lokaler i ægte britisk arbejderstemning med kæmpe skorstene og røde mursten, åbner pizzeriaet »Mother« en ny restaurant i den ikoniske London-bygning The Battersea Power Station d. 22. juli.
Mother er blandt andet kendt for sine surdejspizzaer.

Bygningen har siden opførslen i 1930'erne fungeret som et kulfyret elektricitetsværk. I 1983 lukkede værket, men for nylig blev der investeret ni milliarder pund fra flere sider i området bag bygningen En af planerne med det gamle elværk er, at den skal blive til et samlingssted, hvor både lejligheder, arbejdspladser, butikker, restauranter, caféer og kulturelle attraktioner samles på et 7300 kvadratmeter stort område. Og her er Mother altså en af de restauranter, der har fået lov at slå sine folder ud.

CEO for the Battersea Power Station Development Company, Rob Tincknell, fortæller i en pressemeddelelse, at det ikke er hvem som helst, der kan åbne filial i det gamle elværk:

»Hver operatør er blevet valgt ud fra deres entreprenørmæssige kultur, innovative produkter og menuer og kreative svar på, hvad der efterspørges lige nu,« siger han og tilføjer: »Sammen vil de være medvirkende til at skabe et dynamisk område ved flodbredden, der vil udgøre det første kapitel i skabelsen af regenereringen af Battersea Power Station.«

Den nye 500 kvadratmeter store Mother-restaurant får plads til 150 mennesker.

Mother åbnede som en af de første restauranter i Kødbyen i København i 2010. Udover de to restauranter i henholdsvis Kødbyen og snart i London, åbnede de to ejere og kokke, Nick Pound og David Biffani, i slutningen af 2015 vinshoppen Mother Wine i det centrale København.